Thursday, 3 March 2011

Pergh.. Xperia Play..


Best moment utk Sony Ericsson.. iaitu pelancaran Xperia Play yg telah lame ditunggu2.. akhirnya telah tiba jua.. mase depan baru.. xtau nk ckp ape PDA+PHONE+PSP.. itu yg aku blh ckp skrang.. Saiz yg same spt Xperia X10. Nk citer nie, phone nie menggunakan processor Qualcomm Snapdragon 1Ghz Processor iaitu Adreno GPU dan dilengkapi 14 key gaming. Display plak 4 inci dengan resolusi 480x854, 16m color. blh la utk sebuah pda yg agak canggih. beroperasi menggunakan Android Gingerbread 2.3 OS, dan mapu berjalan lancar pada grafik 60fps.



Yg best 2 dah mcm PSP Go bentuk dia.. Bak kate org blh buat mcm2 la.. nk main game, call family nk video call pon blh.. tp mereka yg mencipta device nie lebih suka kepada kos rendah dan mudah didapati.. so kalau dah rosak 2 anta la g center, blh dpt phone baru.. ha3.. ape2 pon tahniah dah kit tgu la comment user ttg Xperia Play, xblh la nk dgr sblh pihak.. betol x? kite tgu je la... ZasssSS..

Pergh.. Xperia Play..

Tuesday, 1 March 2011

Signal Ohh... Signal...

Assalamulaikum... meh sini nak sembang ckit... Td la kan , aku ade test signal. xdpt aku bayangkan betapa senang nyer aku menjawab test 1 nie.. bukan nak bangga la. Astagfirullah, sedarlah Cloud. Byk2 test yg aku jwb, test signal la yg aku rase jwb je teros blh balik, tp kawan punyer psl aku tgu samp semua blh kluar.

Seperti yg telah diberitahu, signal nie adlh subjek core utk amik subjek lain, dlm erti kata lain, kalau xde signal kire org 2 mati la.. ha3.. Gurau je.. kalau xde signal xblh la nk amik DSP(digital signal processing) or benda lain yg seangkatan dgn nyer.. Nasib baik ade Dr. Abid yg prihatin, tanpa bantuan dia xmungkin kami dpt menjwb dgn cemerlang..he3 Mcm2 gelagat ade wak2 test signal td, ade yg bergaduh coz jwpn slh la, dlm buku xsame la, ade gak yg gaduh member xbg tiru...hu3.. mcm la diorg nie.. Dr. Abid sabor jela ngan kami nie, dah mmg mcm nie care kami bermesra... haha3.. 

Ok Moga bertemu lagi di waktu lain..