Sunday, 27 February 2011

Pesta Angin TImur Perlis..


Jalan2 cari angin... sesudah tgk org main robot kat MuRoC competiton, pegi  plak pesta angin timur perlis nie. Yg nie idea kwn aku MatSyah atau lebih dikenali sbg Syahmi. Xde keje betol ptg2 yg panas nie, kteorg pon berkonvoi dgn moto(3 buah je) mcm byk la plak. he3 kepala atas jln adlh am yg jln ikot suke dia, yg penting samp destinasi.. kredit to am yg berjaya menemui laluan kesana.. agak jaoh kalau korang dari A.star dan lebih dekat kalau  ikot k.perlis...

Panas ptg yg terik lg kering,kteorg gagahkn diri kteorg dan demi xhampakan kawan MadSyah utk pusing2 keliling tapak pameran dan melihat pertandingan Wau... Best jugak la tgk diorg main wau... mmg wau la diorg nie.. naik tinggi ke langit... aku sendr pon xblh buat mcm 2. naik ckit je lps 2 masok tong sampah.. dah rosak sebab 2 masok tong sampah..he3.. dalam dok tgk org main wau mmbr aq sorang nie g beli baju, last samp umah, baju yg dia beli koyak kat tepi... ish3.. cian jimie.. nsb baik RM5, kalau x start moto teros tukar..ha3..sory jimie.. tp klakar la.. nsb baik ko xpkai jln2 lg.. kalau x aku gelak sepanjang jln 2...hihihi..

Lebih baik lg ade acara tumbuk sambal belacan yg disertai seramai 1000 org yg akan berlangsung di kampung Banir Tembus, Simpang Empat dekat sini Ahad ini. penyertaan masih dibuka kepada orang ramai yang berumur lebih 13 tahun untuk menyertai acara yang akan dimasukkan dalam Malaysia Book of Records.
Selain dari tu, ade lg game lain yg best seperti Pertandingan Memasak Nasi Kerabu dan Sayur Keladi, Pertandingan Mr. Badang Perlis, Pertandingan Tarik Upih, Galah Panjang (Toi), Wau, Jengkek dan kenduri rakyat! Acara juga turut dihiasi dengan Persembahan Artis Tempatan dan Ghazal Party Nurul Amar. Semuanya di tengah-tengah bendang! Buat pertama kalinya di Malaysia.

Malaysian University Robot Competition da Best..


Assalam n Salam sejahtera, nak citer nie, semlm aku baru sudah g MuRoC. Seriously mmg best bile g sana. Mcm2 ade kat sana, lebih seronok lg dpt tgk competition antara universiti... Kalau xsilap hampir 20 buah universiti yg join game nie.. byk 2.. xLarat nk sebut la.. antara game yg diorg nie main Paintball, Rope Climbing n Fire fighting robot game. yg best nyer waktu tgk game mcm nie, adlh waktu diorg atur strategi n semangat brpasukan yg diterapkan.. waktu aku samp ape yg aku sempat tgk adlh game paintball.. mcm2 gelagat robot ade.. ade yg drive robot samp gun diorg tercabut pon ade, mane x nyer, guna cable ties utk ikat gun yg brpressure tinggi mane x trcabut.. Sory ckp blakang.. tp nk buat mcm mana kenyataan...he3 try again next year.. yg plg aku kagum team dr Unimap(nk sokong sape lg), haha3 menang byk 2.. congrats guys dr school sendr mana xbangga...  korang mesti ade yg xtau kat mana game nie berlangsung kn.. Ia nya berlangsung di D2020 kangar. Mula dr 26-27/2/2011. sape yg xpegi lg, kalau nk pegi blh je ari ni ari last 2.. blh tgk final.. hu3
                            D2020 tempat berlangsungnya MuRoC 2011

link MuRoc 2011: http://muroc2011.blogspot.com/