Monday, 13 August 2012

Malam Lailatul Qadar

Sesungguh nyer mlm lailatul qadar adalah mlm yg dinanti-natikan oleh semua umat islam didunia ini. Ianya berlaku dlm 10 hari terakhir ramadhan. Para Ulama mengatakan tarikh mlm lailatul qadar sengaja di rahsiakan oleh Allah S.W.T agar umat islam berusaha bersungguh-sungguh bg mencarinya.
Doa terpenting semasa Lailatul Qadar,Allah S.W.T menegur manusiayg lupa doa utk akhirat mereka di masa puncak kemakbulan doa. Jelas Allah S.W.T menegur manusia yg lupakan kebaikan di akhirat. Beerti doa utk bhg akhirat perlu lebih dari dunia. Oleh itu, 10 terakhir ramadhan adlh masa kemuncak yg amat bernilai yg perlu direbut oleh mereka yg beramal soleh sepanjang ramadhan. Kita sedia maklum, bahawa dlm bulan ramadhan terdapatnyer satu mlm yg penuh kemuliaan, penuh keberkatan. Allah S.W.T menganugerahkan pahala yg besar itu adlh sempena penurunan Al-Quran dari Lul Mahfuz ke Baitul Izzah. Dari Baitul Izzah inilah Al-Quran beransur-ansur diturunkan kpd Rasulullah S.A.W melalui Jibril. Menurut sebahagian ulama pada mlm Lailatul Qadar itu Allah S.W.T menetapkan umur dan rezeki manusia. So mari la kita merebut pahala demi mendapat kebaikan didunia dan akhirat.

Sunday, 12 August 2012

Bourne Legacy 2012

Back to movie review.. Bg siapa yg pernah tgk movie bourne bla..bla..bla.. mesti rase xpuas ati kan.. yela sepatut nyer yg berlakon Si Matt Damon, last2 dpt plak kat jeremy renner.. hehe nk buat mcm mana dah rezeki dia kan.. tp bgs jugak cara dia beraksi dlm movie nie.. tp less action la.. So rating pon rendah ler.. 5.5/10 gitu.. huhu itu bg pihak aq la yg menonton citer 2.. Korang plak mcm mana?, so tonton la di panggung yer.. Dibawah nie aq sertakan trailer movie nie:-

 

 So guys enjoy yer.. :)

Step-up revolution 2012

Review filem fav mmg best kan.. hehe.. mcm mana nk mulakan ek, ok bg sape2 yg dah pernah tgk citer step-up dari awal, mesti teruja bile step-up revolution nie nk kluar kan.. hehe Bg aq citer step-up revolution nie mmg terbaik la.. Maksud terbaik 2 dari segi koreografi, skill para penari dan kelincahan pelakon itu sendiri. Kalau aq la, bg rating kat movie nie dlm 8.5/10. diorg menampilkan pelakon dari step-up 1,2,3. Ending yg sgt menarik.. serta susunan lagu2 yg teratur.

So, korang layan trailer nie dlu, then g teros panggung..hehe:-



 So Enjoy yer :)
Selamat Menonton